mattivillikari

Joukkoliikenne

 

Espooseen rakennettiin joukkoliikenteen tarpeisiin metropolimainen ratkaisu: Länsimetro.  Espoon päättäjät arvioivat, että Espoossa on ”joukkoja” jotka tarvitsevat joukkoliikenneratkaisua.  Valitettavasti noita joukkoja ei ole vielä.  Jotta putkeen saataisiin väkeä, keksittiin toimiva keino.  Lopetetaan suorat bussiyhteydet Kamppiin.  Ainoa suunta busseille on lähin metroasema.  

Nyt Kampin hieno ja hyvin toiminut bussiterminaali käy alikierroksilla.  Kampin terminaalin kauppiaat ovat huomanneet alentuneet asiakasvirrat.

Vaikka omalta kohdaltani liikenneuudistuksen myötä matka-aika Kamppiin kasvoi puolesta tunnista tuntiin, pitää nähdä uudistuksen positiivien puoli.  Nyt Espoo voi rauhassa kasvaa suurkaupungiksi.  Metrolinjan läheisyyteen rakennetaan tiivis kaupunkitaajama.  Enää Espoon ei sitten tarvitse pohtia, ollako kaupunkia vai maaseutua.  

Jatketaan positiivista ajattelua.  Jos ei hyvistä yrityksistä huolimatta putkeen saada tarpeeksi väkeä, pitää miettiä miten putkea voi hyödyntää parhaiten.  Tässä muutamia vaihtoehtoisia käyttökohteita

 

** Helsingissä on jo kokemusta miten entinen rata muutetaan pyöräilijöiden käyttöön ”baanaksi”.  Espoon baana löisi Helsingin vastaavan sekä pituudellaan että käyttömukavuudellaan.  Tässä baanassa ei olisi kelivaikeuksia eikä vastatuulta.  Metroasemat voisivat olla pyörien pysäköintipaikkoina.

** Rakennetaan maailman pisin hiihto- tai luistelutunneli, joka olisi käytössä 12kk/vuosi.  Juhannuksen 50 km hiihto kilpailisi suosiosta Wasaloppetin kanssa.  

Tunnelbanan käyttömahdollisuudet ovat lähes rajattomat ja luovutankin mahdollisuuden Vapaavuoron vapaa-ajattelijoille, jotka voivat jatkaa listaa.  Toivottavasti se menee Espoon päättäjillekin tiedoksi.    

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Mikä, oi mikä, sai espoolaiset päättäjät höynäytettyä suostumaan metroon?

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset