mattivillikari

Johtajien edut vaakalaudalla

  • Kova työ vaatii kunnon aterian
    Kova työ vaatii kunnon aterian

Ay-toiminnassa on ollut johtavana periaatteena se ettei saavutetuista eduista voi luopua.  Ay-pomo Lauri Lyly on kuitenkin sitä mieltä että jos on saavutettu liikaa etuja, niistä pitää luopua, ainakin silloin jos edun saaja ei ole SAK:n jäsen.  Mikä on liikaa?  ”Liika on liikaa mutta kohtuus on ehdottomasti liian vähän”. 

 

Pitäisikö nyt johtajien perustaa etujärjestö JET  (johtajien etujärjestö), joka pitäisi huolta jäsentensä eduista. JETin agenda voisi olla esim.

 

- saavutetuista eduista kiinni pitäminen

- minimipalkka johtajille  (M.Vuoria –taso ehdoton minimi)

- työaika 8-tuntiseksi  (työkännykkä kiinni työajan ulkopuolella)

- lomaltapaluurahat ja Pekkaspäivät myös johtajille samoin 3 koulutuspäivää

- kassan kerääminen mahdollisia työtaisteluita varten

- tukilakot  (esim Kevan ja Altian tapaukset)

- lainopillinen neuvonta ja tuki

- työttömyyskassa

- verosuunnitteluneuvonta (mukavuuslippumaat ja saaret)

------

listaa voisi jatkaa loputtomiin, niin että työsarkaa JETillä olisi yllinkyllin

 

 

Palkan lisäksi palkitseminen on tosi tärkeää psykologisesti.  Tiedämmehän että pelkkä kiitos onnistumisesta ei riitä.  Pitää olla siis jotakin konkreettisempaa.  NL myönsi aikanaan ”työn sankaruuksia”.   Ei tainnut olla se palkitseminen kannustavaa kun NL sitten romahti.  Olisi annettu vaan selviä seteleitä.  Työläinen on palkkansa ansainnut ja johtajakin on työläinen (tasa-arvon vuoksi vältin sanaa työmies).

 

Kansanedustajien ja ministereiden kohtuuttoman suuria palkkioita ja etuja pitäisi ehdottomasti tarkistaa.  Onhan esimerkiksi pääministerin useat ilmaiset ulkomaanmatkat melkoinen etu, jota pitäisi luontaisetuna verottaa.   Pääministerin työn vaativuus  ei ole lähelläkään verrattuna esim.  Ypäjän hevosopiston johtajan työhön ja tämän täytyy näkyä tietenkin myös palkkauksessa.     

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Joillakin rahalliset lisäpalkkiot toimivat "porkkanoina", toisille työn sisältö on merkityksellisempää.
SAK:n televisiomainos josta jutun kuva, sinänsä hauska huumoripläjäys taitavan näyttelijän esittämänä, herätti sen vertaa paheksuntaa, että vedettiin pois.
Väärin siinä oli sekin, että ylisuuret johtajien palkkiot ja luokkaristiriita selitettiin johtajien ahneudella. Kun riippumatta yksilöllisista ominaisuuksista talousjärjestelmää itsessään tuottaa väistämättä epätasaarvoa. Nyt enenevässä määrin kun vallalla on yltiöliberalistinen suuntaus.

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa